Onze missie

Met de Bewuste Box willen we zwangere vrouwen én aanstaande vaders ondersteunen in bewust ouderschap. Wat hoort daar allemaal bij?

Zwangerschap en geboorte zien als natuurlijk proces

Onze visie is dat zwangerschap en geboorte in de eerste plaats natuurlijke processen zijn. Met de Bewuste Box willen wij dat aspect de ruimte geven.

Babyverzorging: vele mogelijkheden, vele keuzes

Bij het verzorgen van een zuigeling komt veel kijken. Geef je de borst of de fles? Ga je je kindje dragen? Gebruik je papieren luiers of wasbare? Zoek je ook uit of er manieren zijn waarop je je kindje het beste kunt kleden? En ga je bij huiduitslag of andere problemen naar je arts voor een regulier geneesmiddel of oriënteer je je ook op andere mogelijkheden?

De antwoorden op deze vragen zijn heel persoonlijk en wij vinden dat elke ouder respect verdient voor de eigen keuzes. Of dat nou reguliere of meer alternatieve keuzes zijn, of een combinatie van de twee.

Eigen keuze op basis van informatie

Aanstaande en jonge ouders die er net zo over denken als wij hebben vaak behoefte aan informatie. Die is wel te vinden, maar is vaak niet gebundeld. Met de Bewuste Box geven we via onze deelnemers informatie over natuurlijke en liefst ook duurzame opties, zoals thuis bevallen, natuurlijke kraamzorg, (lang) borstvoeding (geven), draagdoeken, kleding en meer. Als je de informatie op een rijtje hebt, kun je veel gemakkelijker je eigen afweging maken.

Voor de toekomst van ons allemaal

Met de Bewuste Box willen we ook bijdragen aan een wereld waarin mensen natuurlijker en vriendelijker met elkaar omgaan. Met respect voor ieders eigen keuze, en met aandacht voor de aarde en voor duurzaamheid. Wij denken dat een goede start  bepalend is voor je ontwikkeling als mens in je verdere leven. Bewuste ouders geven zo’n start.

Bewust ondernemerschap

We vinden het belangrijk om te kiezen voor bewust ondernemerschap. Bij al onze keuzes denken wij erover na hoe wij met ons bedrijf kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst, met meer bewustzijn van wat goed en wat minder goed is in het grote geheel. Concreet betekent dit bijvoorbeeld:

  • Wij nemen in de Bewuste Box vooral kleinere bedrijven op. Door de aanschaf van de Bewuste Box, ondersteun je daarom ook juist diegenen die met hun bedrijf dezelfde missie nastreven als wij. Zij ondernemen vanuit hun hart.
  • Kwaliteit is belangrijk.
  • Verpakkingen hebben onze aandacht. Wij kiezen niet voor niets voor een vilten tasje; je kunt dit nog lange tijd blijven gebruiken.
  • We nemen alle mails persoonlijk in behandeling. Heb je een vraag, tip, opmerking of probleem, dan kun je rechtstreeks bij ons terecht.
  • Je gegevens zijn bij ons veilig. Wij geven die nooit door aan anderen, ook niet aan onze deelnemers.